Skip to main content

Will’s Guitar Center > Customizing

Indien gewenst kan ik je gitaar en backline helemaal aanpassen naar jouw eigen persoonlijke wensen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een andere configuratie van je elektronica of juist aan optimalisering van je bestaande settings.

Hieronder lees je alles over de aanpassingen die ik heb aangebracht aan een van mijn eigen gitaren:

Mijn eigen Tele model

2020 is het jaar waarop het Coronavirus de wereld ingrijpend veranderde. Maar het is ook het jaar waarin we de 70ste geboortedag van de Fender Telecaster vieren. Dat begon allemaal met de introductie door Leo Fender van de legendarische Fender Broadcaster. Nu inmiddels 70 jaar later is er aan het basisontwerp maar weinig veranderd, behalve dan de vroege naamswijziging. Het succes van deze gitaar is wat mij betreft toe te wijzen aan een aantal belangrijke aspecten.

Een van de belangrijkste redenen waarom de Telecaster zo mooi strak en gedefineerd klinkt en aanvoelt is het feit dat de snaren door de body lopen. Dit zorgt voor een goede resonantie van het hout.

Een ander aspect is het ontwerp is de kop. De snaren lopen eigenlijk in één richting, rechtstreeks naar de stemmechanieken zonder al te veel obstakels. Dit zorgt ervoor dat je gitaar goed op stemming blijft, mits goed afgesteld in de basis natuurlijk. Al het andere is optioneel aan deze gitaar, zoals hardware, soort toets en pickups etc.. De basis toon van de Telecaster wordt dus eigenlijk vooral gevormd door zijn houtsoorten en ontwerp.

Voor mijn laatste gitaar customizing project heb ik gekozen voor een Telecaster ontwerp bestaande uit een tweedelige swamp ash lichtgewicht body, gecombineerd met een 21 frets maple neck met een 9,5 radius. In plaats van de gebruikelijke enkelspoel pickups heb ik gekozen voor een setje GFS humbucker shape gold foils waarvan ik alleen de enkelspoel functie gebruik met een 6.0K waarde voor de neck pickup en een 7,2K in de brugpositie. Met deze pickups behoudt je de typische Fender twang maar heb je net iets meer ballen en toon in je sound.

Check de demo video hieronder:

Mijn 2020 Tele collectie

Andere projecten

Guitar Center - Customizing
5 July 2019

E guitar – Wood & hardware – Slick SL 54 (deel 3)

Latest conversion In this last part of customizing my ‘Spartanocaster’ (as I use to call it), I will talk about it’s latest conversion. Once I decided to put back the…
Guitar Center - Customizing
28 June 2019

E guitar – Wood & hardware – Slick SL 54 (deel 2)

Solving bridge problems In part one I wrote about the purchasing of a light weight issue Strat model with swamp ash body and single hb routing, which I was going…
Guitar Center - Customizing
26 June 2019

E guitar – Wood & hardware – Slick SL 54 (deel 1)

Swamp ash body – Spartan issue In 2014 I was searching the net for a Spartan issued kind of guitar which I planned to use for slide playing. Although the…