Skip to main content

Will’s Guitar Center – onderhoud & reparatie

Een goed afgesteld instrument is natuurlijk een vereiste om mee te beginnen! Laat je gitaar checken op een aantal belangrijke punten als actie, intonatie en hoogte afstelling van de pickups. Vaak zijn het kleine oorzaken die ervoor kunnen zorgen of je instrument wel of niet klinkt of speelt. Ik kan je gitaar naar jouw eigen persoonlijke wensen of voorkeur afstellen. Een andere configuratie van je elektronica behoort ook tot de mogelijkheden indien je andere pick ups of filtering zou willen op je gitaar. Ik geef je vrijblijvend advies op dit gebied. Tevens kun je bij mij voor reparaties aan je gitaar terecht. Een halsbreuk bijvoorbeeld betekent nog niet het einde van je gitaar.

Onderhoud

Snaren die aanlopen op de fret veroorzaken de zogenaamde fretbuzz, hetgeen we niet willen natuurlijk, daarom is het belangrijk dat alle fretten op gelijke hoogte worden gebracht tijdens het vlakken. Vervolgens worden de fretten weer ge-crowned. Dit alles zal uiteindelijk de tone weer ten goede komen.

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Even niet opgelet en ‘krak’! Ik behandel dus ook 'serieuze botbreuken’ waarna je instrument weer prima bespeelbaar zal zijn.

Will

Epiphone ES 339 – gecompliceerde halsbreuk.

1970’s Ibanez Vintage – headstock breuk.

Lowden S12 – scheur en beschadigingen zijblad.